Topplogo
•Velkommen •Konserter •Plater •Bandet •Presentasjon •Presseinfo •Events og dans •Kontakt

Fra Aftenposten

29.08.2005 [MARIT STRØMMEN]

Utsolgt, for swingende!
BÆRUM KULTURHUS
Swingtime!
Sandvika storband og Oslo Danse Ensemble (ODE)
Sang: Maria Haukaas Storeng og Håvard Bakke

Bærum Kulturhus vet å selge dans. Swing med topptrente utøvere er suksessformularet denne gang.

Sandvikas skjeve kulturhus, med sitt spesialbygde dansegulv, seiler opp som en av landets mest profesjonelle formidlere av danseforestillinger til et bredt publikum. I høst er programmet mer variert enn noensinne, og torsdagens sesongåpning levnet ingen tvil om at bærumspublikumet kjenner sin besøkelsestid.

Lokalt.
Publikumsrekruttering til danseforestillinger har gode kår i Bærum. Knapt noe annet sted i landet finnes flere ballett-elever og danseinteresserte. Når sesongstarten dessuten forankres lokalt i Sandvika Storbandfestival og med egen crooner-sanger, er utsolgt sal ingen bombe.

Full valuta for oppmøtet var det imidlertid divaen fra Senja, Maria Haukaas Storeng, og danseensemblet fra nabokommunen som sørget for. Med overbevisende bevegelighet og sanglig spenn kledde Idol-favoritten Oslo Danse Ensemble (ODE) og Sandvika Storband suverent fra første stund.

Feelgood.
Som scenepersonlighet stiller Haukaas Storeng i en helt annen klasse enn den mer anonyme Håvard Bakke, kjent fra "Hotel Cæsar" og "Pelle og Proffen"-filmene. Utrolig nok fikk likevel Bakke byrden med å innlede showet med en lettglemt versjon av "Feelin' Good". Deretter kom feelgoodlåter i rytmiske støt, direktesendt fra blankpussede instrumenter til lettbente føtter. Jo da, storbandet og ODE er på nett, og profitterer på hverandres særegne entusiasme.

Det timelange programmet besto av swingsvisker, der instrumentalmelodier alternerte med vokalnumre og koreografier, sistnevnte danset av 10 energibunter foran en stilig bandbesetning på 19. Vellyd og godfot til å ta og føle på fra "Route 66" til "Ability to Swing" var resultatet.

Smittsomt.
ODEs spillevende stil er som skapt for levende musikk, og det var ekstra morsomt å overvære hvordan ODEs signaturnummer fra 1995, "(J)'azz We Like It" med sine smittsomt fengende trinn, vokser når danserne må forholde seg til mer tilstedeværelse og uforutsigbarhet enn hva en båndopptager tilbyr.

Denne koreografien, av Toni Ferraz, David Byer og Merete Lingjærde, står som en påle i norsk jazzdanshistorie. Den er fremført utallige ganger, alltid til jubel, men aldri så drivende musikalsk som med Sandvika Storband anno 2005.

Kopi fra avisen på PDF


This page was designed and created by Petter Tveøy , TWeb 1999
All pages are maintained and edited by Kåre Løchsen
Copyright © 1997 - 2005 Sandvika Storband