Fredag 27.04.2018 kl 1930 Sentralen, Oslo

 

Felix Peikli Clarinet

 

FELIX PEIKLI presenterer BENNY GOODMAN! - Sandvika Storband & the Showtime! Band

Den verdensturnerende Jazz klarinettisten Felix Peikli inviterer til konsert med hans kritikerroste band "the Showtime! Band" (USA) og Sandvika Storband (under ledelse av Eckhard Baur). Sammen skal de hedre UNESCO's International Jazz Day 2018 som første i Norge, samt 80 års jubileet av Benny Goodman's sagnomsuste 1938 Carnegie Hall konsert som er kredittert for å ha løftet Jazz sjangeren helhetlig fra 'undergrunnsmusikk' til en respektert og anstendig kunstform. 

 

→Besetning

 

FElix PosterFelix Peikli: født og oppvokst i Oslo, ble introdusert til musikk gjennom det lokale skolekorpset da han var åtte. Etter å raskt ha utviklet en kjærlighet og lidenskap for musikk fikk Felix et album av Benny Goodman av sin bestefar, som tente gnisten for det som kom til å bli en livslang lære og dedikering til den Amerikanske kunstformen, Jazz.

 

Til tross sin unge alder har Felix blitt tildelt utallige priser og stipender for sine utmerkelser og bidrag til både klarinett og kulturliv, mest nevneverdig var Fullt Stipendiat ved Berklee College of Music, der han graduerte med Bachelor i Music Performance (2012). Etter han flyttet til New York har Felix samarbeidet, opptredd med og for storheter som Wayne Shorter, Danilo Perez, Joe Lovano, Ralph Peterson Jr.og Marcus Miller, der sistnevnte var gjestesolist ved Felix’ kritikerroste debutalbum «Royal Flush» (2014).

 

Felix har opptredd på berømte scener i New York som Blue Note, Dizzy’s Club Coca Cola, JALC, mm., såfremt som festivaler, og konserter opptredener globalt som kapellmester, og er på evig ferd for å spre glede og inspirasjon gjennom musikken. Felix har vertet utallige veldedighets konserter i samarbeid med UNICEF, samt virker som ambassadør for ‘Playing for a Future’ som jobber for å fasilitere musikk undervisning og instrumenter til barn i de fattigste delene av verden.


«IF YOU DON'T BELIEVE IN YOURSELF, THEN, WHO WILL?» -FELIX PEIKLI

 

 

Echard BaurEckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Eckharder bandets musikalske leder.

 

Sandvika Storband anno 2017 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

ssb på herr nilsen

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus