Fredag 11.10 kl 1900 Gustav Jazz-Club, Amerikalinjen, Oslo

 

Sandvika Felix Paikli Eckhard Baur

 

Goodman og Ellington med Felix Peikli og Sarah Vaughan tribute med Sisi

Sandvika Storband med Eckhard Baur som leder

Den fantastiske jazzklarinettisten Felix Peikli og Sandvika Storband under ledelse av Eckhard Baur inviterer til en konsert med original swingmusikk slik Benny Goodman spilte den og smakebiter fra Duke Ellingtons velklingende repertoar. Benny Goodman's musikk fra 30 og 40 tallet var til tross for sin høye kvalitet populærmusikk i samtiden og står seg fortsatt sterkt. Felix er en mester på sitt instrument, allsidig og virtuos. Han behersker et bredt jazzrepertoar og skinner virkelig i klassisk swingende jazz. Eckhard er Sandvikas musikalske leder og en av våre fremst pedagoger og trompetister.

 

Sarah Vaughan («Sassy») var en amerikansk jazzsanger og pianist. Sitt gjennombrudd fikk hun 1943–45 i samarbeid med datidens unge bebop-pionerer og i storband ledet av Earl Hines og Billy Eckstine. Deretter opptrådte hun frem til sin død som soloartist, med stor suksess både i mer kommersiell sammenheng og i samarbeid med jazzmusikere som Miles Davis, Clifford Brown og Oscar Peterson. Vaughan ble allment anerkjent for sin stemme og fremragende teknikk og improvisasjonsevne.

 

Velkommen til å høre Sisi tolker Sarah Vaughan til arrangementer Sassy framførte med Duke Ellington, Count Basie og Benny Carters orkestre.

 

 

→Besetning

 

Sisi med Sandvika

 

Sisi Sumbundu er en av Norges beste soulsangere, men har en meget bred og allsidig musikalsk bakgrunn, både som solist og som korist. Kveldens konsert som Sandvika Storband har kalt "The explosive side of Sarah Vaughan" har fokuset på Sassys innspillinger med storband, og her vil Sisi som soul- og jazzartist blomstre.

 

Felix PeikliFelix Peikli: født og oppvokst i Oslo, ble introdusert til musikk gjennom det lokale skolekorpset da han var åtte. Etter å raskt ha utviklet en kjærlighet og lidenskap til musikk fikk Felix et album med Benny Goodman av sin bestefar og dette tente gnisten til det som kom til å bli en livslang læring og dedikering til den amerikanske kunstformen, jazz.

 

Til tross sin unge alder har Felix blitt tildelt utallige priser og stipender for sine utmerkelser og bidrag både til klarinettspill og bidrag til kulturlivet. Mest nevneverdig er fulltidsstipendiatet ved Berklee College of Music, der han tok Bachelor in Music Performance (2012). I New York har Felix samarbeidet og opptrådt med storheter som Wayne Shorter, Danilo Perez, Joe Lovano, Ralph Peterson Jr. og Marcus Miller. Sistnevnte var også gjestesolist på Felix kritikerroste debutalbum "Royal Flush" (2014). Han har senere utgitt "It's Showtime!" (2016) og "It's Showtime! Live" (2017).

 

Felix har opptrådt på berømte scener i New York som Blue Note, Dizzy’s Club Coca Cola, JALC, mm., og på festivaler og konserter over hele verden opptre han som kapellmester. Han står på for å spre glede og inspirasjon gjennom musikken. Felix har vært vert på utallige veldedighets konserter i samarbeid med UNICEF, og han virker som ambassadør for ‘Playing for a Future’ som jobber for å legge til rette for musikkundervisning og tilgang til instrumenter for barn i de fattigste delene av verden.

 


«IF YOU DON'T BELIEVE IN YOURSELF, THEN, WHO WILL?» -FELIX PEIKLI

 

Echard BaurEckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Eckharder bandets musikalske leder.

 

 

Sandvika Storband anno 2019 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

ssb på herr nilsen

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus