Søndag 21 oktober, kl 2000, Herr Nilsen

 

Big Band Sunday

Sandvika Storband med musikk av Hans Mathisen

Hans Mathisen gitar og leder

 

Hans Mathisen om konserten: Sandvika storband har en lang tradisjon for å invitere storbandledere og komponister som gjester, derfor er det en stor glede for meg å presentere min musikk med dette flotte bandet på denne konserten. Komposisjonene er tatt fra forskjellige konserter. Timeless Tales er et bestillingsverk til åpningen av Festspillene i Vestfold 2009 og urframført der med Marinemusikkens storband. Vi spiller 6 satser fra denne Suiten. I 2012 skrev jeg noen låter til et nytt storbandprosjekt for NRK, vi spiller 3 låter fra dette prosjektet. Og noe mer musikk fra forskjellige andre prosjekt!

 

→Besetning på Herr Nilsen

 

Hans MathisenHans Mathisen studerte på jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim (NTNU) og har vært frilanser siden 1994. Han har gitt ut 3 album i eget navn, og fikk Spellemannprisen i 2005 for Quiet Songs. Det fjerde albumet kommer i høst og består av komposisjoner for symfoniorkester, spilt inn med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Christian Eggen. Mathisen har også skrevet filmmusikken til filmen "Salmer Fra Kjøkkenet» i tillegg til å ha arbeidet som orkestratør/ arrangør for andre komponister, blant annet for «Hodejegerne" Han spilte også i tv-serien «Lillyhammer», han spiller gitar på introduksjonsmusikken og medvirket i serien på scenen på "The Flamingo Club» Mathisen har også vært orkesterleder på Chat Noir og på TV2’s Gullfisken fra Chateau Neuf. Han gjester jevnlig Marinemusikken både som gitarist, arrangør og leder. Sandvika storband har han ledet ved flere anledninger tidligere, både julekonserter og andre prosjekt i Bærum Kulturhus. Mathisen har i tillegg spilt i band med musikere som Arild Andersen, Jon Christensen, Gary Husband (UK), Jason Rebello (UK), Lars Danielsson(S), Cæcile Norby(DK), Arve Henriksen, Petter Wettre, Erik Smith og Frode Alnæs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2017 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 album som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband

På Herr Nilsen 2016 - Foto: Harald Opheim

 

 

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus