Topplogo
•Velkommen •Konserter •Plater •Bandet •Presentasjon •Presseinfo •Events og dans •Kontakt

Sandvika Storband – Live at Bærum kulturhus, fra Jazznytt nr. 6 2005

Trumpet Jungle Records – TJ4

Treblås - Kåre Løchsen, Sissel Meinseth, Bjørn Barlo, Hallvard Nyrud, Jon Bakkelund
Trp/flhorn – Bjørn Asper, Marius Haltli, Per Gjermund Storrø, Axel Vetlesen
Trb – Tor Pundsnes, Audun Øksendal,  Bjørn Tveøy, Øistein Vethe
Lars Martin Vik –b, Håvard Graff- p, Marius Graff- g, Espen Ellefsen-tr

Sandvika Storband er et av våre fremste amatørstorband. På denne utgivelsen har de samarbeidet med gitarist og forhenværende medlem Frode Kjekstad. Han har skrevet og arrangert all musikken, og bidrar med gitarsolo på de fleste låtene.

Musikken kan kalles klassisk, moderne storbandswing og Kjekstad prøver ikke å være original i sine komposisjoner, men benytter seg av kjente formularer, f.eks. dorisk modalitet i Dorian Craze og blues i Rafa Blues. Musikken er ikke særlig nyskapende men det funker som bare det. Først og fremst fordi blåserne er samspilte som en organisme. Dynamisk fingerspitzgefühl og ekstrem tightness skaper den gode storbandswingen.

I tillegg er Kjekstad flink til å utnytte storbandets klangmuligheter, og man aner inspirasjon fra Gil Evans i åpningsporets intro og den fine fløyte/bassklarinett åpningen på Autumn in Rome. Dirigent og trompetist Frank Brodahls solo på Moon Song må trekkes fram de andre solistene gjør også en solid jobb, blåserne er ikke opptatt av å vise fram chops, men å lage fine linjer og Kjekstads virtuose gitarsoli passer også inn i settingen.

Et par skjønnhetsflekker må man regne med når musikerne er delvis amatører og halvproffe, og selv om platas første halvdel er betydelig bedre enn den andre fortjener den allikevel oppmerksomhet langt utenfor de innerste kretser.

Audun Rasmussen


This page was designed and created by Petter Tveøy , TWeb 1999
All pages are maintained and edited by Kåre Løchsen .
Copyright © 2005 Sandvika Storband / Aftenposten