Søndag 07. mai kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Mona Veum Bækkelund med Sandvika Storband
Leder og trombone: Tarjej Grimsby

Konsert på Herr Nilsen

 

Mona Veum Bækkelund er kveldens vokalist. Mona har valgt ut låter med utgangspunkt i soul musikken. Konserten er instudert og ledes av Tarjej Grimsby som vi også får høre på Trombone.

 

→Besetning

 

 

Mona Veum Bækkelund

Mona Veum Bækkelund er en norsk Soul/Rock vokalist. Først og fremst fronter hun som vokalist i flere soul-/popband (events, festivaler, scene), men er også en hyppig brukt backing-vokalist (live og plateinnspillinger) på reklame- og radio-jingler, TV (Beat for Beat etc.). Mona har også gjestet flere storband samt turnert med Rikskonsertene.

 

Monas stemme har vært beskrevet som en mix av soulpreget til Aretha Franklin og Amy Winehouse, sjelen til Janis Joplin, energien til Beth Hart og sårbarheten til Radka Toneff. Norsk presse og publikum spådde henne en internasjonal karriere helt siden hun begynte å synge profesjonelt tidlig i tjue-årene.

Mona startet sangkarrieren i en alder av 9 år da hun var solist på innspillingen av "Jul i Andeby" og "Fest i Andeby", produsert av Norges "Grand old man" innen Norsk pop-industri; Arne Bendiksen. Hun har jobbet over hele landet, men har i de siste fem årene også vært jevnlig engasjert som artist i Italia (Venezia og St.Maria deLeucca).

 

Høsten 2015 debuterte Mona også sammen med Sandvika storband og Blood, Sweat & Tears trombonist, komponist og New York bosatte; Jens Wendelboe.

 

I 2016: Sammen med medkorist Ingunn Dalland blir Mona å kunne høre som siste tilskudd i Penthouse Playboys show med blant annet utsolgte juleshow på Rockefeller dette året. I tillegg til sin tettpakkede turne- og artistvirksomhet, gjennomfører Mona studier i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

 

Tarjei Grimsby Trombone

Tarjej Grimsby leder bandet for anledningen og bidrar også med sine fremragende trombone soli. Fra ham får vi høre musikk etter Frode Thingnæs. Musikk som Tarjei behersker i en slik grad at han har blitt kalt Frodes etterfølger i norsk musikk.

 

Tarjei er en trombonist som har sitt virke innen klassisk og jazz. Han er fast ansatt i Det Norske Blåseensemble, men er også aktiv som frilanser innenfor teater, studio og YV.

 

Han er fast i blåserekken til det norske rockebandet Bigbang og i orkesteret i TV 2-programmet Skal vi danse. Tarjei er mye brukt som solist og har i senere tid også jobbet mye som dirigent.

 

 

Sandvika Storband anno 2017 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

 

At herr Nilsen Oslo

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus