Søndag 22. september, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Big Band Sunday - Sesongåpning

Sandvika Storband med solister

Leder og trompetsolist, Frank Brodahl

→Besetning på Herr Nilsen

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

Sandvika på Herr Nilsen - Foto: Harald Opheim

 

Sesongåpning for Big Band Sunday på Herr Nilsen

 

Bandet presenterer musikk fra noen av sine venner og favoritter fra Buddy Rich til RobMcConnell, og kanskje også noe musikk fra egne rekker. Det blir god plass til bandets egne gode solister.

 

Frank Brodahl leder konserten med sin store energi og velkjente disiplin og han blir å høre på trompet. Bandet trives foran sitt favorittpublikum på Herr Nilsen og bandets gode solister vil få plass til å melde godt vær. 

 

 

 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

 

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Ørjan Fahlström, Visby Storband og studio sessions for tv og radio. 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet NDR Big band Hamburg.

 

 

Kjent også fra sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2013 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

 

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus