Søndag 16. september, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Shannon Mowday med
Sandvika Storband ledet av Frank Brodahl
Shannon som solist i egne komposisjoner for band

→Besetning på Herr Nilsen

Shannon MowdayShannon MowdayShannon Mowday - er solist med Sandvika storband på saxofon og andre instrumenter i egne komposisjoner for band. Hun er fra en musikalsk familie og med inspirasjon fra den rike Sør Afrikansk kulturen har hun utviklet seg til en av landets mest allsidige musikere både som utøvende musiker og komponist. Hun legger sin store energi inn i musikken med målbevissthet og stil.

 

Hun er kjent internasjonalt som en talentfull saxofonist og avansert multi-instrumentalist på treblås og piano. Hun er også en dyktig komponist, arrangør, tekstforfatter og instruktør. Hun er en erfaren jazzmusiker som opptrer med alt fra symfoniorkester til klassisk saxofonkvartett og hun har jobbet mye med storband.

 

Shannon har samarbeidet med de beste Sør Afrikanske musikere og har bred internasjonal merittliste. African Eyes er en CD med James Morrison og andre australske jazzmusikere og hun har lenge spilt med skandinaviske musikere som i Bitches Brew, Jazznyme og som i samarbeidet med Hildegun Øiseth i BURN!

 

I storbandlåtene sine trekker hun fra sin allsidighet og har skapt iørefallende musikk med originalitet og med afrikanske rytmer og folkemusikktradisjon som presenteres i en frisk jazz setting.

 

 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

 

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Ørjan Fahlström, Visby Storband og studio sessions for tv og radio. 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet NDR Big band Hamburg.

 

 

Kjent også fra sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

 

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

På Herr Nilsen 2011 - Foto: Harald Opheim

 

Sandvika Storband anno 2012 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

 

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus