Topplogo
•Velkommen •Konserter •Plater •Bandet •Presentasjon •Presseinfo •Events og dans •Kontakt


Byfesten 2008 - West Side Story i jazzdrakt i Bærum Kulturhus lørdag 30.8 kl 1800 - Heidi Ruud Ellingsen, Erik-André Hvidsten, KGB-kompaniet, Knut Aalefjær, Per Gjermund Storrø og Sandvika Storband med Frank Brodahl

Musikken fra West Side Story har inspirert store jazzartister som Buddy Rich, Oscar Peterson, Maynard Ferguson, Stan Kenton, Woody Herman, Andre Previn og Dave Brubeck. Konserten henter sitt program fra disse kildene. Sangsolister  er Heidi Ruud Ellingsen og Eirik-André Hvidsten. KGB-kompaniet gir sin frie tolkning av dansen i West Side Story. Knut Aalefjær er hovedperson i Buddy Richs forrykende West Side Story Medley. Forestillinen vil også by på en meget interessant Europapremiere: Den legendariske suiten i ti satser som ble skrevet for Stan Kentons orkester. Kentons innspilling fikk Grammyprisen i 1962. Suiten er skrevet for et utvidet storband og Sandvika Storband forsterkes i denne delen med horngruppe fra Den Norske Opera & Ballett, tuba og slagverkere. Per Gjermund Storrø leder framføringen av suiten.

Hva er vel mer passende enn å fremføre musikk fra West Side Story ved Byfesten 2008 og i anledning Sandvikas 5-års jubileum som by!

Heidi Ruud Ellingsen
Foto: Hege Bakken Riise/NRK 

Heidi Ruud Ellingsen - kommer fra Narvik og er utdannet ved Bårdarakademiet i Oslo. Hun har medvirket i "Spellemann på taket" på Oslo Nye, og vant konkurransen om drømmerollen i NRK høsten 2007. I 2008 har hun derfor vært å finne på Oslo Nye Teater som Kathy i "Singing in the Rain" med Kåre Conradi og Jonas Digerud. Heidi har tidligere sunget med Sandvika Storband i en bejublet konsert i Bærum Kulturhus hvor bl a Niels-Henning Ørsted Pedersen og Palle Mikkelborg også medvirket samt på julekonsert på Musikkflekken 2007.

Erik-André Hvidsten - er utdannet ved Teaterhögskolan i Göteborg og Norges Musikkhøyskole. Erik-André har hatt flere store hovedroller og lagt Skandinavias musikalscener under seg de siste årene i forestillinger som bl.a: "Little Shop of Horrors", "Spellemann på taket", "Sugar", "I blanke messingen", "West Side Story", "Les Miserables" og "Chicago".
Erik André Hvidsten
Dansekompaniet KGB KGB-kompaniet er et dansekompani ved Kristine Glennes Ballettsskole i Bærum, og består av ballettskolens sterkeste dansere over 15 år. KGButtene, som er juniorkompaniet, består av de mest lovende elevene mellom 13 og 16 år. I begge kompaniene blir danserne plukket ut ved auditions. KGB-kompaniet har eksistert som dansekompani i 20 år, og har satt opp en rekke flotte forestillinger. Dette blir kompaniets store årlige forestilling, og de har fått helt frie hender til å la seg inspirere av jazzversjonene av West Side Story. I 9 av de 10 koreografiene de stiller med har de valgt å bruke koreografer som selv har vært medlemmer av KGB-kompaniet. Dette er koreografer fra Asker og Bærum som nå lever av dansen.

Per Gjemund Storrø - er utdannet i musikk ved Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøyskole og var i mange år trompeter i bandet. Han er en allsidig trompeter med erfaring fra mange band i tillegg til sitt virke som pedagog og dirigent i ulike sammenhenger. Per Gjermund har tidligere ledet Sandvika Storband ved framføring av Bernsteins klarinettkonsert og tilsvarende verker.

 

Per Gjerumnd Storrø
Knut AAlefjær

Knut Aalefjær - slagverk og perkusjon, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Har spilt i gruppen Moment's Notice (Moment's notice, 2003), «Musikkflekken Workshop Big Band» og «ImproVice Versa», på utgivelser med Geir Lysnes Listening Ensemble, samt i pianist Helge Lien's Trio med Frode Berg bass, (Live 2005). Med «Great Curves» ga han ut Rotoscope (2001), og med Elin Rosseland (Moment, 2004).

Mye benyttet og spektakulær trommeslager.

Frank Brodahl - kunstnerisk leder i Sandvika Storband. Frank er en av Norges mest etterspurte orkesterledere og en av Europas mest ettertraktede trompetere.

www.frankbrodahl.com

Frank Brodahl

Sandvika Storband anno 2008 er et av Norges ledende storband, er kjent for sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazz- og underholdningspersonligheter og har utgitt 10 CD-er, den siste i 2005 med svært gode omtaler i inn- og utland.

Sted: Bærum Kulturhus

Dato og tid: Lørdag 30. august kl 1800

Pris: Kr 280/200

Arrangør: KUAR og Sandvika StorbandThis page was designed and created by Petter Tveøy , TWeb 1999
All pages are maintained and edited by Kåre Løchsen .
Copyright © 1997 - 2008 Sandvika Storband