Fredag 04.09 kl 1930, Fojéscenen Bærum Kulturhus

 

Dag Arnesen SSB 50

 

Norwegian Song IV av og med Dag S. Arnesen

Sandvika Storband 50 år

Dag Arnesen er en av våre fremste jazzpianister med klassisk bakgrunn og en lang og imponerende merittliste fra norsk og internasjonal jazzscene. I innledningen av Sandvika Storbands feiring av 50år kommer Dag Arnesen med sine fantastiske storband arrangementer Norwegian Song IV. De tre første utgavene av Norwegian Song var med hans trio og med Palle Mikkelborg. Norwegian Song har vært en stor suksess og Sandvika Storband gleder seg til å presentere Dag Arnesen og denne musikken.

 

→Besetning på Foajéscenen

 

 

Dag S. ArnesenDag Syver Arnesen har bakgrunn som klassisk pianist, og har siden tidlig på 1970-tallet vært regnet som en av Norges ledende jazzpianister, med bred erfaring både nasjonalt og internasjonalt. 16 CDer i eget navn, bestillingsverk for storband, kor og mindre ensembler, musikk til 3 filmer og en rekke priser, (bl.a. Buddyprisen i 2009) er blant hans meritter. Han har turnert på en rekke jazzfestival i de fleste verdenshjørner og samarbeidet med utallige norske og internasjonale jazzmusikere som Knut Riisnæs, Jon Christensen, Karin Krog, Bjarne Nerem, Joe Henderson, Elvin Jones, Carla Bley, John Surman, Woody Shaw, Phil Woods og Jerry Bergonzi for å nevne noen.

 

Dag Arnesen har et livslangt forhold til Edvard Griegs musikk og sammen med sin trio har han hatt en eventyrlig suksess med hele tre Norwegian Song plater der skatter fra den norske sang-arven har blitt tolket på jazzmanér. I 2017 tok Dag Norwegian Song-konseptet videre til storbandformatet med CD-innspillingen “Norwegian Song IV.” Innspillingen ble gjort sammen med Bergen Big Band hvor han også er kunstnerisk leder.

 

 

 

 

Echard Baur

Eckhard Baur er Sandvika Strobands Musikalske leder. Haner utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Han spille på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget".

 

Sandvika Storband anno 2020 feirer 50 år med en lang merittliste som et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Siden bandet ble grunnlagt i 1970 har Sandvika Storband hatt et utstrakt samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazznavn. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn- og utland. Sandvika Storband sin faste leder er Eckhard Baur som i tillegg til å være blant våre fremste improviserende utøvere på trompet er universitetslektor og en meget høyt ansett som pedagog.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus